Politie roept georganiseerde misdaad op met liquidaties te stoppen

woensdag 27 juli 2022

Vandaag deden politiekorpsen een oproep aan brandstichtende en asbeststrooiende agrarische knokploegleden.(1) Ik heb het bericht licht bewerkt. Ik deel het hieronder, puur ter informatie. Aldus.

“Afgelopen jaren zijn op verschillende plekken in onder andere Amsterdam onveilige situaties gecreëerd door de georganiseerde misdaad. Wij begrijpen dat zij een signaal wil afgeven en respecteren dat zij uiting wil geven aan de zorgen die zij hebben. Dat recht heeft zij, net als ieder ander. Maar met het vermoorden van Derk Wiersum en Peter R. de Vries, het omleggen van kroongetuigen en het intimideren van advocaten, rechters, leden van het OM en journalisten veroorzaken zij schade en onveilige (leef)situaties.

Demonstreren is een grondrecht en zolang het binnen van de grenzen van de wet blijft, is er veel mogelijk. Justitie en politie zijn hierover ook in gesprek met criminelen. Maar acties zoals de afgelpen tijd brengen de leefbaarheid ernsig in gevaar en kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties voor stadsbewoners. Het kan moord en doodslag veroorzaken en dat laatste kan vooral in het uitgaansleven ernstige gevolgen hebben. Ook belemmert het de hulpdiensten bij de uitvoering van hun taak.

Onze oproep aan de betreffende criminelen is dan ook: stop met het intimideren en ombrengen van kroongetuigen, rechters, officieren van justitie, advocaten en journalisten!”

Noot:

1 Gezamenlijk statement: stop met onveilige acties! https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/27/02-statement-stop-met-onveilige-acties.html