Links

Laat mij je boekenkast zien, en ik vertel je wie je bent. Zo is het ook met link-overzichten bij websites. De geselecteerde internetsites die je daar tegenkomt, zeggen uit welke hoek de wind op de betreffende website waait, om niet te zeggen stormt, en verraden het een en ander over degene die de site maakt.

Zo is het hier ook. Hieronder vind je dus websites die ik nuttig en/of prettig vind, voorzien van korte toelichting en enigszins ingedeeld. Allerlei anarchistisch en aanverwant spul dus, maar ook informatieve links over actualiteiten, en wat ik verder bij elkaar grasduin en graag hanteer als ik zelf op internet rondsnuffel. Permanent in aanbouw, deze pagina, wordt periodiek aangevuld. Kom je een link tegen die niet meer werkt? Laat maar weten als je wilt!

Anarchisme/anti-autoritair radicalisme

  • Anarchist Library http://theanarchistlibrary.org/ Enorm overzicht van teksten van anarchisten van oud tot recent. Engelstalig, maar er is ook een Nederlandstalige vertakking van.
  • Libcom http://libcom.org/ Archief met gigantische collectie artikelen over anarchisme, links-communisme. Arbeidersstrijd, en actualiteit vanuit libertair communistisch/links-communistisch perspectief. Het zwaartepunt liogt bij Engelstalige teksten.
  • Anarchisme.nl http://anarchisme.nl/ Portal-site met teksten door anarchisten en aanverwanten, artikelen over het anarchisme of anderszins vanuit anarchistisch perspectief van belang. Nwederlandstalig.
  • Anarchief http://anarchief.org/ Website met een aanzienlijke collectie artikelen van anarchisten, Nederlandstalig/Vlaamstalig of in het Nederlands/Vlaams vertaald.
  • Robert Graham’s Anarchism Weblog https://robertgraham.wordpress.com/ Publiceert oude teksten, vaak op momenten dat ze passen bij aktuele gebeurtenissen. Graham heeft drie mooie bundels teksten van anarchisten op zijn naam staan als redacteur/samensteller: ‘Anarchism: a documentary history of libertarian ideas’ . De collectie loopt van 300 voor het begin van de Westerse jaartelling tot in 1977.

Actualiteit sociale strijd wereldwijd

  • Globalinfo https://globalinfo.nl/ Van Ecuador tot Lutkemeer: over protesten en opstanden, internationaal maar ook in Nederland. Ook (vertalingen van) meer theoretische artikelen over sociale strijd. Nederlanstalig.
  • CrimethInc. https://crimethinc.com/ Episodes van sociale strijd, belicht vanuit anarchistisch perspectief. Vaak vanuit precies de invalshoeken die verder vrijwel iedereen mist. Engelstalig.
  • Enough 14Its Time to Revolt https://enoughisenough14.org/ Verslagen en discussiestukken over sociale strijd, met autonome/anarchistische invalshoek.

Wordt gestaag aan verder gewerkt…